64
McEWAN, J.A.; HEINIO, R.L.; HUNTER, E. A.; LEA, P. Proficiency testing for
sensory ranking panels: measuring panel performance. Food Quality and
Preference, v. 14, p. 247-256, 2003.
MEHTA, U.; SWINBURN, B. A review of factors affecting fat absorption in hot
“chip”s. Crit. Rev. Food Sci. Nutr., Auckland, v. 41, n. 2, p. 133-154, 2001.
MODESTA, R. C. D. Manual de análise sensorial de alimentos e bebidas:
geral. EMBRAPA-CTAA, Rio de Janeiro. 1994. 78p.
MOSKOWITZ, H.R. Food quality: conceptual and sensory aspects. Food
Quality and Preference, v. 6, p.157-162, 1995.
MOSKOWITZ, H.R. When bad data happen to good researchers a
contrarian´s point of view regarding measuring consumer response to food
products. Food Quality and Preference, v. 14, p. 33-36, 2003.
NEWELL, G.J. and MacFARLANE, J.D. Expanded tables for multiple
comparison procedures in the analysis of ranked data. Journal of Food
Science, v. 52, n. 6, p. 1721-1725, 1987.
OLIVEIRA, C. G. O., MARTINS, L. A., MENDONÇA, P. P., BEGLIOMINI, E.
Eficácia e Seletividade do Fungicida F500
®
no Controle de Oídio (Oidium
mangifera) e Antracnose (Colletotrichum gloeosporioides) da Manga
(Mangifera indica). In: XVII CONGRESSO BRASILEIRO DE
FRUTICULTURA, 2002, Belém, Pará.
PEREIRA, L. S. Avaliação sensorial de abacaxi (Ananas comosus (l.) Merril)
‘Pérola’ e ‘Smooth Cayenne’ submetidos à secagem. 2003, 101f.
Dissertação ( Mestrado em Agricultura Tropical) – Mato Grosso, Cuiabá,
2003.
PÉREZ-CAMINO, M.C. et al. Alteración de grasas usadas en fritura. II.
Variables que influyen en el proceso en continuo y análisis real en freidoras
industriales. Grasas y Aceites, Sevilla, v. 39, n. 1, p. 39-43, 1988.
PFAFFENBACH, L. B., CASTRO, J. V., CARVALHO, C. R. L., ROSSETTO,
C. J. Efeito da Atmosfera Modificada e da Refrigeração na Conservação