77
Literatura Citada
ARCURI, P. B.; LOPES, F. C. F.; DUQUE, A. C. A.; RODRIGUES, G. S.; ELIAS, A. C. W.;
MONTEIRO, J. B. N. Avaliação do modelo Cornell Net Carbohydrate and Protein
System (CNCPS) na predição da produção de leite e do consumo de matéria seca de vacas
Holandês x Zebu. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE
ZOOTECNIA, 44, 2007, Jaboticabal. Anais... Jaboticabal, 2007. (CD-rom).
CRAIG, W. M.; HONG, B. J.; BRODERICK, G. A. et al. In vitro inoculum enriched with
particle associated microorganisms for determining rates of fiber digestion and protein
degradation. Journal of Dairy Science, v.50, n.4, p.523-526, 1984.
FERNANDES, A. M.; QUEIROZ, A. C.; LANA, R. P. et al. Estimativas da produção de leite
por vacas holandesas mestiças, segundo o sistema CNCPS, em dietas contendo cana-de-
açúcar com diferentes valores nutritivos. Revista Brasileira de Zootecnia, v.30, n.4,
p.1350-1357, 2001
.
FOX, D. G.; SNIFFEN, J. D.; O’CONNOR, VAN SOEST P. J.; RUSSELL, J. B. A net
carbohydrate and protein system for evaluating cattle diets. III. Catle requeriments and
diet adequacy. Journal Animal Science v. 70. p. 3578-3596, 1992.
FOX, D.G.; TEDESCHI, L.O.; TYLUTKI, T.P. et al. The Net Carbohydrate and Protein
System model for evaluating herd nutrition and nutrient excretion. Animal Feed Science
Technology, v.112, p.29-78, 2004.
JUAREZ LAGUNES, F. I.; FOX, D. G.; BLAKE, R. W. et al.. Evalution of tropical grasses
for milk. Production by dual-purpose cows in tropical Mexico. Journal of Dairy Science.,
v. 82 n.10, p.2136-2145, 1999.
LOPES, F. C. F.; DUQUE, A. C. A.; MOTTA, A. C. S.; RODRIGUES, G. S.; LANES, E. C.
M.; SANTOS, A. J. R. Avaliação do modelo CNCPS na predição da produção de leite e
do consumo de matéria seca de vacas Holandês x Zebu sob pastejo em Brachiaria
brizantha suplementada com concentrados. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE
BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 44, 2007, Jaboticabal. Anais... Jaboticabal, 2007. (CD-
rom).
NATIONAL RESEARCH COUNCIL - NRC. Nutrients requirements of dairy cattle. 7.ed.
Washington, D.C.: National Academy Press, 2001. 381p.
RUSSELL, J. B.; O’CONNOR, J. D.; FOX, D. G. et al. A net carbohydrate and protein
system for evaluation cattle diets: ruminal fermentation. Journal of Animal Science,
v.70, n.12, p.3551-3581, 1992.
SILVA, D. J.; QUEIROZ, A. C. Análise de alimentos: métodos químicos e biológicos. 3.ed.
Viçosa, MG: Universidade Federal de Viçosa, 2002. 235p.
SNIFEN, C. J.; O’CONNOR, J. D.; Van SOEST, P. J. et al. A net carbohydrate and protein
system for evaluating cattle diets; II. Carbohydrate and protein availability. Journal of
Animal Science, v.70, n.11, p.3562-3577, 1992.