OZAWA, C. C.; GONÇALVES, L. A. G. Oxidación lipídica y nuevos
métodos analíticos de detección. Aceites e grasas. v. 2, p. 330-338, 2006.
PALMQUIST, D. L. An appraisal of fats and fatty acids. In: McNAB, J.M.;
BOORMAN, K.N. Poultry feedstuffs, supply, composition and nutritive
value. New York: CABI Publishing, p. 87-97, 2002.
PARENTE, E. J. S.; Biodiesel – Uma aventura tecnológica num país
engraçado, 1
a
, Tecbio, Fortaleza, 2003.
POLAVKA, J.; PALIGOVÀ, J.; CVENGROŠ, J.; ŠIMON, P. Oxidation
stability of methyl esters studied by differential thermal analysis and
Rancimat. Journal of the American Oil Chemists’ Society. v. 82, n. 7, p.
519-524, 2005.
ROSENHAIM, R.; TAVARES, M. L. A.; CONCEIÇÃO, M. M.; LIMA,
A. E. A.; SANTOS, I. M. G.; SOUZA, A. G.; Estudo por termogravimetria
do biodiesel de origem de óleos vegetais usados, misturas B5, B10, B15,
B20 e B25 e diesel mineral. In: CONGRESSO DA REDE BRASILEIRA
DE TECNOLOGIA DE BIODIESEL, 1., Brasília, 2006. Livro de
Resumos. Rede Brasileira de Tecnologia de Biodiesel, 2006. v. 1, p. 181-
185
ROVELLINE, P.; CORTESI, N.; FEDELI, E.; Ossidazioni dei lipid. Nota
1. La Rivista Italiana delle Sostanze Grasse, v. 74, n. 5, p. 181 – 189, 1997.
RUDNIK, E.; SZCZUCINSKA, A.; GWARDIAK, H.; SZULC, A.;
WINIARSKA, A. Comparative studies of oxidative stability of linseed oil,
Thermochimic Acta, v. 370, p. 135-140, 2001.
SANTOS, J. C. O.; Estudo termoanálitico e cinético da degradação
térmica de óleos e lubrificantes automotivos. João Pessoa, Programa de
Pós- Graduação em Química, UFPB, 2004. Tese de Doutorado. (a)
SANTOS, J. C. O.; SANTOS, I. M. G.; CONCEIÇÃO, M. M.; PORTO, S.
L.; TRINDADE, M. F. S.; SOUZA, A. G.; PRASAD, S.; FERNANDES
JR., V. J.; ARAÚJO, A.S. Thermoanalytical, kinetic and rheological
parameters of commercial edible vegetable oils. Journal of Thermal
Analysis and Calorimetry. v. 75, p. 419-428, 2004. (b)
60